www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

woensdag 16 januari 2019

Sint-Truiden: Truienaren geven hun mening over de speelomgevingen (12 januari 2018)

Het stadsbestuur van Sint-Truiden laat momenteel een analyse maken van de 45 speelterreinen op het grondgebied. In een volgende fase wil de stad via een participatietraject concrete voorstellen ontwikkelen om van deze plekken toegankelijke kind- en jeugdvriendelijke buurtontmoetingsplaatsen te maken die beantwoorden aan de hedendaagse en toekomstige behoeftes van de wijk. Vanaf 12 januari kunnen alle inwoners hun mening geven op buitenpret.net.

Schepen van Jeugd Hilde Vautmans: "De stad wil niet gewoon de huidige speelpleinen vernieuwen. We willen weten waar onze kinderen en jongeren nood aan hebben en op basis daarvan investeren in de aanpassing van reeds bestaande speelomgevingen of misschien zelfs zorgen voor nieuwe plekken. Daarom vragen we de mening van al onze inwoners, zowel jong als oud. Een zinvolle invulling van onze openbare ruimte is immers belangrijk voor iedereen. Onder de noemer ‘buitenpret, buurt aan zet’ rollen we de komende maanden een participatietraject uit. In een eerste fase roepen we alle Truienaren op om een korte enquête in te vullen op de website buitenpret.net."

"We gaan ook op pad met een babbelbox. Iedereen die langskomt kan hier laten weten wat hij of zij zeker wil zien op het ideale speelplein. We starten op zaterdag 27 januari. Dan staat de babbelbox op de Groenmarkt aan de achterkant van het stadhuis. Uiteraard worden alle suggesties van onze inwoners en bezoekers mee opgenomen in het participatietraject."

Burgemeester Veerle Heeren: "Ik nodig iedereen uit tussen 12 januari en 10 februari zijn mening te geven via de website buitenpret.net. Er is een vragenlijst voor kinderen tot en met 15 jaar en eentje voor iedereen vanaf 16 jaar en ouder. Via de resultaten van deze enquête krijgen we inzicht in wat er leeft in de buurten, om zo in de toekomst het aanbod beter te kunnen afstemmen op de wensen van de bewoners. Wie de vragenlijst invult, maakt bovendien kans op één van de 100 leuke prijzen (zwembeurten, filmtickets, gratis springkasteel voor op een feestje)."


Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden