Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

zaterdag 15 december 2018

Sint-Truiden: 4de Sint-Truiden by Lights by Music (23 december 2017)

Sint-Truiden by Lights by Music is op zaterdag 23 december aan zijn vierde editie toe. Die staat volledig in het teken van Kerstmis. Op verschillende plaatsen in het centrum duiken er zes verschillende muzikale intermezzo's op, met onder meer The Christmas Carol Singers.

"We hebben dit keer geen vier, maar liefst zes muzikale acts uitgewerkt. Het hoogtepunt van de avond is ongetwijfeld het optreden van The Christmas Carol Singers. Zij laten bezoekers genieten van de gezelligste kerstklassiekers. Je vindt hen van 20u tot 22u in het klein stadspark. Daar kan je ook op de foto met dit mooi uitgedoste gezelschap", zegt schepen van Toerisme Hilde Vautmans.

In het stadspark is er een interactief vuurspektakel van Circus Paljasso. Dat start omstreeks 21.30u. Voordien serveert de foodtruck van Le Bon Vinvant er ook heerlijke wintersoep. Die is verkrijgbaar tussen 20.30u en 21.30u aan drie euro per kommetje.

Wat valt er nog te beleven? Vaste waarde Jonas Van Esch pendelt met zijn mobiele accordeonact van 19u tot 22.30u tussen het oud stadhuis en het stadskantoor. In de Sint-Gangulfuskerk spelen de dames van VOKALI ook weer een intiem concert. Onder pianobegeleiding van Mark Knuts brengen ze een mix van klassieke muziek, pop en jazz.

De Zoutkist verwelkomt Koen Raeymaekers. Die naam doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar die van zijn vroegere band ongetwijfeld wel. Koen speelde jaren de pannen van het dak bij A3 Beton.

Gelijktijdig zet AB Brass de Begijnhofkerk in lichterlaaie. Het collectief trakteert voorbijgangers op een kerstconcert onder begeleiding van trompet-, hoorn- en tromboneklanken. Chantal Krekels maakt de muzikale avond compleet. In de kloostergang van de Minderbroederssite brengt ze haar interpretatie van enkele kerstliederen.

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden