www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

woensdag 16 januari 2019

Sint-Truiden: Gratis feestbustickets voor Truiense jongeren (13 december 2017)

Alle jongeren in Sint-Truiden kunnen gratis tickets verkrijgen voor de feestbussen van De Lijn. Hiermee kunnen jeugdige feestvierders tussen oud en nieuw door heel de provincie reizen. De overgang van oud naar nieuw is voor vele jongeren reden tot feest. Om dat nog prettiger te laten verlopen, rijden er speciale feestbussen in 24 Limburgse gemeenten.

"De feestbussen toeren op zondag 31 december (vanaf 18u) en op maandag 1 januari (tot 23u59) door Limburg. Voor Sint-Truiden zijn er twee bussen voorzien die om het anderhalf uur een ronde door de stad maken", vertelt schepen van Mobiliteit Bert Stippelmans.

"Ook de haltes aan de fuifzalen aan Stayen en de Veemarkt liggen op het traject. Normaal betaal je drie euro om van deze bussen gebruik te maken. Als stadsbestuur participeren wij zelf aan dit project en betalen we een tussenkomst van 1.000 euro. Zo kunnen we de tickets gratis aanbieden aan onze inwoners. Vooral voor de honderden jeugdige feestgangers in onze stad is dat een leuke service. Zo kunnen ze zich van oud op nieuw veilig en kosteloos tussen hun thuis en hun fuiflocatie verplaatsen", zegt schepen van Jeugd Hilde Vautmans.

Hoe werkt het? Je kan je tot en met zaterdag 30 december registreren via http://www.delijn.be. Vlak voor de rit moet je je registratie valideren. Dat doe je door een sms te sturen naar 4884 met als boodschap EVENT. Hierna krijg je een sms-ticket dat onbeperkt geldig is zolang de feestbussen rijden. Dit kan je drie keer herhalen, zodat ook andere gezinsleden zonder gsm-toestel er gebruik van kunnen maken. Bij de aanvraag van een ticket wordt er wel een providerkost van 0,15 euro aangerekend.

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden