www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

vrijdag 18 januari 2019

Sint-Truiden: Domein Nieuwenhoven krijgt nieuw bio-ecologisch bezoekerscentrum (7 december 2017)

In het provinciedomein Nieuwenhoven zal in het najaar van 2018 een gloednieuw bio-ecologisch bezoekerscentrum worden opgetrokken. "Het duurzame, energieneutrale gebouw vormt een onthaalpoort van waaruit de bezoeker de weg vindt naar het domein, taverne, speeltuin, bos en vijver," zegt Ludwig Vandenhove, gedeputeerde van Natuur en bevoegd voor het domein Nieuwenhoven.

"Naar verwachting zal het gebouw in het najaar van 2019 in gebruik worden genomen. We nodigen graag elke Limburger uit om op zaterdag 9 en zondag 10 december 2017 te komen kennismaken met de plannen voor het nieuwe gebouw."

Het bezoekerscentrum - in houtskeletbouw - zal met veel respect voor natuur en milieu worden gebouwd. Ludwig Vandenhove: "We gebruiken voor het grootste gedeelte bio-ecologische materialen met een lage ecologische voetafdruk. Door het gebruik van hout, gevelgroen en groendaken zal het duurzame gebouw in harmonie zijn met de bosrijke omgeving. Niet onbelangrijk: elke boom die moet worden gerooid zal in meervoud worden gecompenseerd op het domein zelf."

Het nieuwe gebouw zal doorgedreven energiezuinig zijn: het gebouw heeft een laag E- en K-peil dankzij de dikke isolatieschil in combinatie met een doorgedreven luchtdichtheid.

Het grote publiek kan het nieuwe Nieuwenhoven komen ontdekken tijdens het weekend van 9 en 10 december 2017 van 14 uur tot 17 uur.


Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden