www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

woensdag 16 januari 2019

Sint-Truiden: Eerste editie Wereldlichtjesdag op 10 december (4 december 2017)

Op zondag 10 december 2017 is het Wereldlichtjesdag in Sint-Truiden. Net als op zo'n 80 andere plaatsen in Belgiƫ en Nederland zullen er dan kaarsjes branden voor alle kinderen die overleden zijn. Het respectvolle herdenkingsmoment start om 18.30 uur op het Speelhofdomein.

Op Wereldlichtjesdag worden er voor alle kinderen die er niet meer zijn kaarsjes aangestoken. Ook Sint-Truiden doet dit jaar mee met dit warme initiatief.

"Op zondag 10 december 2017 vindt er rond 18u30 een sereen herdenkingsmoment plaats aan de Tiendeschuur op 't Speelhof (Speelhoflaan, 3800 Sint-Truiden). Voor ieder kind dat ons ontvallen is ontsteken we dan een kaarsje. Tussendoor is er een ingetogen ceremonie met aangepaste teksten en muziek", zegt schepen van Welzijn en Gezin Jurgen Reniers.

'De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben. Zo beseffen ze nog eens dat ze niet alleen zijn in hun verdriet. Het is een bescheiden hart onder de riem", aldus OCMW-voorzitter Pascal Monette.

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden