Nieuws uit Limburg

donderdag 18 oktober 2018

Sint-Truiden: Raadslid Govaerts: 'Oppositie niet welkom op activiteiten' (2 november 2017)

De laatste weken stelt N-VA vast dat er verschillende activiteiten ontbreken op de kalender die rondgestuurd wordt vanuit de stadsdiensten. "Er worden te veel activiteiten vergeten om hier nog te kunnen spreken van een vergetelheid bij de administratie", zegt N-VA-raadslid Govaerts.

Zowel meerderheid als oppositie krijgen maandelijks een overzicht van de activiteiten die zullen plaatsvinden in Sint-Truiden. Tot enkele weken geleden was deze telkens volledig. Hans Govaerts: "Wij stellen vast dat we op een jaar voor de verkiezingen moedwillig worden weggehouden van bepaalde evenementen in onze gemeente."

Er zijn talloze voorbeelden: "Zo werden we bijvoorbeeld niet op de hoogte gebracht van het jaarlijks ontvangst van de nieuwe inwoners van Sint-Truiden of een ontbijt voor de jeugdbewegingen. Ook uitnodigingen voor de nacht van de duisternis en de buurtwandeling in Gelinden ontbraken."

Het stadsbestuur spreekt van een vergetelheid en wijst met een beschuldigende vinger naar de ambtenaar. "Bijzonder ongeloofwaardig dat men tientallen belangrijke evenementen vergeet te vermelden", besluit Govaerts. "Wij betreuren dat het stadsbestuur ons blijkbaar niet de kans wil geven om aanwezig te zijn op deze activiteiten."

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden