woensdag 26 september 2018

Sint-Truiden: Te huur: Elektrische stadswagens (31 oktober 2017)

Op de gemeenteraad van maandag 30 oktober hernieuwde Sint-Truiden zijn participatie aan het Europees Burgemeestersconvenant voor de periode na 2020. Via tal van beleidsinitiatieven levert de stad een actieve bijdrage aan het tegengaan van de klimaatverandering. Zo start op vrijdag 1 december ook een autodeelproject. Hierbij kunnen Truienaren een beroep doen op twee elektrische stadswagens. Die staan ter beschikking aan marktconforme tarieven.

Een stads- en bestelwagen kunnen eenvoudig gereserveerd worden via een app of de stadswebsite. De bediening van de voertuigen zal ook via de smartphone verlopen. Inwoners die digitaal niet zo bedreven zijn, kunnen voor dit alles terecht in de parkeerwinkel.

Voor het gebruik van de auto's wordt een klein bedrag aangerekend. Het gaat om 1,50 euro per uur en 0,15 euro per kilometer. Deze tarieven kregen samen met een huishoudelijk reglement groen licht op de gemeenteraad van maandag 30 oktober.

Zelfs wie dikwijls een beroep op één van de elektrische auto's doet, zal hierdoor heel wat geld uitsparen in vergelijking met de aankoop van een eigen voertuig. Het stadsbestuur mikt dan ook vooral op personen die geen (tweede) wagen meer nodig hebben en voor wie het deelsysteem een volwaardig alternatief is.

Volgende maand staat er een testperiode op het programma. Een vijftal personen zal twee weken proefrijden. Daarna wordt het project op punt gesteld, om vervolgens op vrijdag 1 december definitief van start te gaan. Vanaf dan zijn de auto's voor het publiek toegankelijk en verschijnt alle praktische informatie ook op https://www.sint-truiden.be/autodelen-0

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden