www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

donderdag 23 mei 2019

Sint-Truiden: Tim Wellens en Nina Derwael opnieuw verkozen tot Truiens Sportman en Sportvrouw (28 oktober 2017)

Op 27 oktober was er de jaarlijkse kampioenenviering van de stad Sint-Truiden. In sportcomplex Sint-Pieter bedankte het stadsbestuur 320 kampioenen voor hun prestaties van het afgelopen jaar.

Nina Derwael volgde zichzelf op tot Sportvrouw van het Jaar. Ze kroonde zich tot Europees kampioen gymnastiek en behaalde onlangs nog als eerst Belg ooit een medaille op het WK. Dat maakt haar tot een logische winnaar. Ook wielrenner Tim Wellens verlengde zijn titel van Truiens Sportman van het Jaar. Zijn carrière nam dit jaar opnieuw een steile vlucht. Hij schreef de GP van Wallonië op zijn naam en vorige week boekte hij de eindzege in de ronde van Guangxi. We zijn heel fier op onze twee sportambassadeurs.

Volleybalclub Davost is de nieuwe Sportclub van het Jaar en de Belgische dameskampioenen van Handbal Sint-Truiden schopten het tot Sportploeg van 2017. Verder behaalde polsstokspringster Charlotte Vanlangenaeker de titel van meest beloftevolle jongere en werd Ludo Van Beeck van basketbalclub Sint-Truiden geroemd voor zijn sportieve carrière. Oud-burgemeester Jef Cleeren kreeg de prijs van sportverdienste algemeen en tot slot kaapte Concourse de G-Sporttrofee weg voor zijn G-danscursussen.

Tijdens de kampioenenviering werd ook het Gouden Clubhart voor de sportvrijwilliger van het jaar opnieuw uitgereikt. "Onze sportclubs zouden immers niet kunnen overleven dankzij de vele vrijwilligers. Al deze mensen zetten zich met hart en ziel in voor hun favoriete vereniging. Truienaren konden zelf kiezen uit drie vrijwilligers die naar de trofee meedongen. Uiteindelijk kwam de eer toe aan Dries Geussens van de Sint-Truidense Reddingsclub", zegt burgemeester Veerle Heeren.

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden