zaterdag 22 september 2018

Sint-Truiden: Meer dan 500 bierpakketten te winnen op themaeditie Haspengouw Markt (5 oktober 2017)

Op zaterdag 7 oktober is er een nieuwe themaeditie van de Haspengouw Markt (7u - 13u). Alles draait deze maand rond bier. Er valt een recordaantal prijzen te winnen, een lokale chef laat bezoekers watertanden met een kraakvers gerechtje en stadsmascottes Tru&Do maken het de kinderen naar hun zin. Intussen brengt cartoonist Kim Duchateau het gebeuren treffend in beeld.

"Er werd deze maand een gigantsiche prijzenpot samengesteld. Cristal Alken verloot liefst 500 gratis bakken pils. Brouwerij Wilderen doet er 20 luxepakketten bovenop en Brouwerij Kerkom biedt op zijn beurt nog eens 10 omvangrijke biermanden aan", zegt schepen Pascal Vossius

Het team van Spoon & Noon neemt de gezamenlijke rol van marktchef op. Van 10u tot 11u bereiden de koks een streekgerechtje. Bezoekers kunnen deze maand proeven van een hartelijk pompoensoepje met Haspengouwse appels. De ingredi├źnten komen recht van de marktkramers zelf.

Kip aan 't Spit Fons & Sonja is de marktkramer van de maand. Klanten die er voor minstens 10 euro aan heerlijke producten besteden, krijgen er gratis een mooie keukenhanddoek bij.

In 't Nieuwscaf├ę krijgen klanten tussen 8u en 9u een broodje spek en ei bij de koffie en tussen 9u en 12u een stuk cake. Van 12u tot 13u is het happy hour en wordt er Cristal getapt aan 1 euro/pintje.

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden