woensdag 15 augustus 2018

Sint-Truiden: Culinaire verwennerij in het donker (2 oktober 2017)

Dinner in the Dark combineert culinaire verwennerij met welzijnssensibilisering in een bruisend belevingsevent voor jong en oud. In een pikdonkere ruimte proeven bezoekers van hoogstaande gerechtjes en ondervinden zo hoe blinde of slechtziende mensen zich hiermee voelen. Wat betekent het om blind of slechtziend te zijn? Hoe ga je om met dagelijkse dingen, zoals pakweg eten en drinken? Dat kan je zelf ervaren op Dinner in the Dark, een samenwerkingsinitiatief van de stedelijke adviesraad voor personen met een handicap, de stad Sint-Truiden, Xinix en 't Veilinghuis.

Dit belevingsevent vindt plaats op zaterdag 21 oktober om 18u30 en op zondag 22 oktober om 12u in de Dokter Jules Knapenzaal (Asster, Melveren-Centrum 111, 3800 Sint-Truiden). Bezoekers worden vanaf de parking begeleid naar een ruimte om te aperitieven. Nadien krijgen ze een heerlijk driegangenmenu opgediend in een bijzonder kader. In een volledig verduisterde zaal kunnen ze zich even in de plaats stellen van mensen met een visuele beperking.

"Door hun zicht uit te schakelen, kunnen de gasten hun andere zintuigen de vrije loop laten en met volle teugen genieten van de gerechten. Die worden geserveerd door blinde of slechtziende obers. Eenmaal terug in de verlichte ruimte raden de bezoekers wat er op hun bord kwam en kunnen ze kennismaken met de persoon die hen de hele maaltijd heeft bediend. Dinner in the Dark biedt zo een unieke culinaire beleving en maakt de aanwezigen tegelijk bewust van de uitdagingen waar mensen met een visuele beperking mee te maken krijgen", zegt schepen Jurgen Reniers.

Een zitje op Dinner in the Dark kost 49 euro. Voor die prijs krijg je een aperitief, een menu van drie gangen, wijn, frisdrank en koffie met proevertjes. Inschrijven kan tot en met vrijdag 13 oktober bij de dienst Welzijn, in het stadskantoor (Kazernestraat 13, 3800 Sint-Truiden), op 011 70 15 56. Een reservatie is pas definitief na overschrijving (BE70 0682 2146 0525).

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden