dinsdag 25 september 2018

Sint-Truiden: Fruit- en Cultuurmarkt op zondag 24 september (23 september 2017)

Wie als allereerste de vers geoogste streekproducten wil degusteren en tussendoor ook wat cultuur wil opsnuiven, moet op zondag 24 september in Sint-Truiden zijn. Op de Groenmarkt en het Abdijplein kunnen bezoekers van 13u tot 18u het beste wat te streek te bieden heeft proeven, ontdekken en bewonderen.

Zondag 24 september 2017 stalt Sint-Truiden haar oogst uit op de Fruit- en Cultuurmarkt. Bezoekers proeven er niet alleen van vers geplukt fruit en streekproducten, ze krijgen ook een voorsmaakje van het nieuwe cultuurseizoen dat in de startblokken staat. In totaal zijn er meer dan 50 standhouders.

"Met een gemiddeld bezoekersaantal van 7.000, is de jaarlijkse Fruit- en Cultuurmarkt een sterkhouder in ons nazomerseizoen. Je kan er oude fruitvariƫteiten ontdekken, proeven van de nieuwe frisse appels, je favoriete streekbier kopen of kennismaken met nieuwigheden op de streekproductenmarkt met meer dan 20 standhouders. Door de moeilijke situatie waarin onze fruittelers verkeren, is dit evenement ook een ideale gelegenheid om hun aanbod te promoten", zegt schepen Hilde Vautmans

"September is natuurlijk ook traditioneel de start van een nieuw werkjaar voor onze vele culturele organisaties en dus ook van een nieuw UiTaanbod. Op cultuurmarkt stellen wij samen met meer dan 30 Truiense verenigingen onze werking voor. Met een gevarieerd aanbod, van foto en video tot volksdans en theater, zullen de bezoekers weer niet weten waar eerst te kijken", aldus schepen Johan Mas.

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden