woensdag 15 augustus 2018

Sint-Truiden: Koningin Mathilde bezoekt Eurofleurs in Sint-Truiden (15 september 2017)

Sint-Truiden is dit weekend het decor van Eurofleurs, het Europees Kampioenschap voor Jonge Floristen. Na een bezoek van koningin Mathilde, zijn de deelnemers gestart met hun unieke bloemstukken. Op zondag 17 en maandag 18 september is het evenement open voor het publiek.

Koningin Mathilde bracht vrijdag 15 september een bezoek aan het Europees Kampioenschap voor Jonge Floristen (Eurofleurs) in Sint-Truiden. Van de kerk ging het naar de Grote Markt. Daar werd Mathilde opgewacht door 1.500 Truiense kinderen, die haar verwelkomden met zonnebloemen en Belgische vlagjes. Tot slot maakte de koningin in het oud stadhuis kennis met drie lokale bloemisten, die er hun mooiste creaties tentoonstelden.

"Sint-Truiden is een prachtige stad, met heel veel monumenten en historische gebouwen. Dat onze mooiste locaties komend weekend het decor zijn van een prestigieuze internationale bloemenwedstrijd, vinden wij als stadsbestuur een hele eer. Dit weekend zullen bezoekers onze stad beleven zoals nog nooit tevoren. Sint-Truiden op z'n best", zegt burgemeester Veerle Heeren.

De bebloemde locaties zijn open op zondag 17 september van 10u tot 22u en op maandag 18 september van 10u tot 18u. Een bezoek aan Eurofleurs kost vijf euro voor volwassenen en senioren. Jongeren tot 26 jaar betalen twee euro en kinderen jonger dan 12 jaar hebben gratis toegang.


Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden