vrijdag 21 september 2018

Sint-Truiden: 1.500 Truiense kinderen vormen erehaag voor koningin Mathilde (13 september 2017)

Op vrijdag 15 september woont koningin Mathilde het Europese Kampioenschap voor Jonge Floristen bij. Na een bezoek aan de Minderbroederskerk maakt Mathilde een wandeling naar het oud stadhuis. Op de Grote Markt wordt ze opgewacht door Truiense kinderen. Ook inwoners en bezoekers zijn welkom op de Grote Markt.

De hoofdstad van Haspengouw is het decor van Eurofleurs. Dat is het EK voor Jonge Floristen, dat om de vier jaar een andere Europese stad aandoet.

Terwijl de tien kandidaten zich op hun deelname voorbereiden, maakt Sint-Truiden zich op voor de komst van koningin Mathilde. Om 14.30 uur start ze haar visite in de Minderbroederskerk. Om 15.15 uur zal ze op de Grote Markt een wandeling maken richting het oud stadhuis.

"Tijdens haar wandeling wordt de koningin opgewacht door liefst 1.500 kinderen uit negen Truiense scholen. Zij vormen een erehaag en zullen de koningin begroeten met zonnebloemen en Belgische vlagjes", vertelt schepen Hilde Vautmans.


Lees ook: http://www.limburgnieuws.be/sttruiden/1500634950-europees-kampioenschap-voor-jonge-floristen-komt-naar-sint-truiden-21-juli-2017--a.html

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden