zaterdag 21 juli 2018

Sint-Truiden: Drugsnetwerk opgerold (12 september 2017)

Dankzij de goede samenwerking tussen de recherche van de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken, de omliggende politiezones, de recherche van de politie van Rotterdam Zuid en de respectievelijke Parketten, is een druglijn opgerold, die verantwoordelijk was voor de handel in bruine heroïne en cocaïne in Sint-Truiden en omliggende steden.

"In Rotterdam zijn 3 verdachten aangehouden, die een leidinggevende functie hadden binnen de organisatie. In Sint-Truiden werden 6 personen aangehouden in verschillende gerechtelijke dossiers, die samenlopen met het dossier in Rotterdam. Bij de arrestaties in Rotterdam en in Sint-Truiden werden drugs, wapens, geld en gsm's aangetroffen."

De bende ronselde runners - waaronder ook minderjarigen - in Rotterdam in scholen, in instellingen en in sociale woonwijken, om ondermeer in Sint-Truiden en omstreken heroïne en cocaïne te verkopen. De runners werden ondergebracht in Sint-Truiden op adressen van lokale drugverslaafden, hotels of dagelijks met de wagen gebracht. De opbrengst van de verkoop varieert van 2000 euro tot 4000 euro per dag.

"Verdere aanhoudingen zowel in Rotterdam, als Sint-Truiden en omstreken zijn niet uitgesloten."

"Dit dossier bewijst nog maar eens dat de aanpak van drugscriminaliteit niet aan de grenzen van een gemeente of een politiezone stopt. Een ketengerichte aanpak blijft essentieel om het aantal drugdelicten omlaag te krijgen. Wij werken hiervoor samen met andere politiezones - zelfs over de landsgrenzen heen - en met de Federale Politie en dat loont", zegt burgemeester Veerle Heeren.

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden