zaterdag 22 september 2018

Sint-Truiden: Vierde edite Sint-Truiden by Lights schittert met betoverende lichtprojecties (9 september 2017)

Philips Lighting (Euronext Amsterdam: LIGHT), wereldwijd toonaangevend in verlichting, co├Ârdineert in opdracht van de stad Sint-Truiden voor de vierde keer het lichtproject Sint-Truiden by Lights. De mooiste Truiense gebouwen en monumenten worden met betoverende lichtprojecties in de schijnwerper gezet. De trekpleister van het toeristisch najaar in de hoofdstad van Haspengouw zit boordevol verrassende lichtinnovaties.

Om deze editie spraakmakend te maken, zijn een aantal innovatieve concepten toegevoegd. Schepen Hilde Vautmans: "Er zijn tijdens de route heel wat interactieve lichtprojecten te zien en te beleven. Zo kunnen de bezoekers lichtvoetbal spelen, appels vangen en zelfs op het water lopen. Slimme detectie zorgt ervoor dat de lichtstralen reageren op de bewegingen van de wandelaars."

Het hoogtepunt is aan het oud stadhuis, dat prominent in de schijnwerpers wordt geplaatst. "De gevel is het decor van een imposant klank- en lichtspektakel, dat vanaf 19.30 uur om het halfuur begint te spelen."


INFO
Sint-Truiden by Lights is er van zaterdag 9 september 2017 tot en met woensdag 14 februari 2018. De lichten gaan aan elke vrijdag, zaterdag en zondag na zonsondergang. De wandeling is gratis, net als het wandelplan.Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden