vrijdag 25 mei 2018

Sint-Truiden: Bewoners en handelaars openen vernieuwde Tiensesteenweg (17 juni 2017)

De werken in de Tiensesteenweg zijn klaar. Op vrijdag 16 juni werd de straat feestelijk geopend door de handelaars en de bewoners van de buurt. De afgelopen maanden is er hard gewerkt in het deel van de Tiensesteenweg tussen de Stapelstraat en de Leopold II straat. De ondergrond werd er voorzien van nieuwe nutsvoorzieningen en een gescheiden rioleringsstelsel. Bovengronds kregen het wegdek en de stoepen een opfrisbeurt.

"De werken zitten er nu helemaal op en dat ging niet onopgemerkt voorbij. Alle buurtbewoners kregen een uitnodiging in de bus om samen met ons als stadsbestuur de Tienesesteenweg officieel te openen", zegt schepen Bert Stippelmans.

Na de Grote Markt, de Stapelstraat en de Clockemstraat, is nu ook de Tiensesteenweg klaar voor de toekomst. Vanaf maandag 19 juni gaan de werkzaamheden verder in de Stationsstraat. Die wordt het komende half jaar omgetoverd tot een groene fiets- en wandelboulevard naar de binnenstad. De Stationsstraat is zolang afgesloten voor het doorgaand verkeer.


Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden