dinsdag 19 juni 2018

Sint-Truiden: Bouw nieuw buurthuis Runkelen start begin 2018 (19 mei 2017)

Vlakbij de kerk van Runkelen komt er een gloednieuw buurthuis voor de dorpsbewoners en lokale verenigingen. De bouwwerken zullen begin volgend jaar van start gaan, zodat rond de zomer van 2018 het ontmoetingscentrum in gebruik kan genomen worden. De percelen waar het buurthuis wordt opgetrokken, zijn voor de helft eigendom van het Dekenaat. Het andere gedeelte is in handen van de stad, die ze sinds 2011 verpacht aan het Dekenaat.

"Het nieuwe buurthuis wordt een aantrekkelijk modern gebouw, met alle nodige faciliteiten voor de verenigingen die ervan gebruik zullen maken. Kortgeleden hebben we hen ook samen met de buurtbewoners uitgenodigd, om als eersten de plannen te komen inkijken", zegt schepen Bert Stippelmans.

"Afgezien van de vernieuwingswerken in het centrum, investeren wij ook in de toekomst van de bewoners van onze kerkdorpen. Met het nieuwe buurthuis willen we het buurtleven in Runkelen een nieuwe impuls geven. Het wordt een gezellige ontmoetingsplek, met aanpalend ook een speelterreintje voor de kinderen van het dorp", zegt burgemeester Veerle Heeren.

De totale kostprijs van het project bedraagt 540.000 euro.

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden