donderdag 26 april 2018

Sint-Truiden: Technicum organiseert talentendag op 4 mei (20 april 2017)

Op donderdag 4 mei organiseert het Technicum, in samenwerking met de stad Sint-Truiden, een eerste groots festival RESPECTICUM. "Vandaag worden jongeren te vaak in hokjes geplaatst: ASO, BSO, TSO, CLW, blank, gekleurd, jongen, meisje... Dit vinden wij, directie en personeel van het Technicum, onterecht en daarom organiseren we een talentendag op onze school: Respecticum. Iedereen wordt geboren met talenten en krijgt van ons de kans om die te tonen. Het is ons antwoord op een samenleving die muren wil optrekken tussen mensen. Laten we bruggen bouwen", vertellen Eveline Kevers en directeur Eddy Roosen van Technicum Sint-Truiden.

"Doen mee die dag: Meer dan 500 leerlingen, alle personeelsleden, de ouderraad, vrijwilligers die graag een handje toesteken, het Huis van de Mens, flankerend onderwijs, de Jeugddienst, de politie, het JAC, het CAD en ook de Stad Sint-Truiden die financiƫle en logistieke steun voorzien hebben. Samengeteld met de vele sponsors, steunen een 1000-tal mensen dit initiatief."

De meest symbolische actie van de dag wordt het moment waarop alle leerlingen van de school samen een groot vredesteken zullen vormen op de speelplaats.

"We organiseren 40 workshops, geleid door leerlingen, leerkrachten en externe organisaties. Leerlingen zullen hun hobby demonstreren, anderen zullen hun favoriete sport of bezigheid aanleren aan hun medeleerlingen. Er zullen initiaties boogschieten, skating, vechtsporten, fotoshoppen, DJ, wellness, cocktails shaken,....te zien zijn in en rond onze school. Zelfs enkele trainers van onze voetbalclub STVV nemen deel aan ons festival. Ze zullen onze leerlingen hun technische en tactische trucjes verklappen op Stayen."

In de namiddag staan muziek en dans centraal.

INFO
Alle activiteiten vinden plaats -van 8.20u tot en met 16.30u- in de klaslokalen, op de speelplaatsen, in het park, aan het skatepark op de Veemarkt, in de Sporthal Trudo, bij de politie en op Stayen.

http://www.technicum.be/nl


Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden