zondag 26 juni 2016 | Nieuws uit Limburg (B) - - Persberichten: info@limburgnieuws.be - - @limburgnieuwsbe (twitter) - -

Kies je stad/gemeente

Sint-Truiden: Vierde buurtrestaurant in Sint-Truiden


19/09/'11 - De buurtrestaurants zijn populairder dan ooit. Alle buurtbewoners, die willen genieten van een gezonde, lekkere en goedkope maaltijd worden culinair in de watten gelegd in een zaaltje of buurtlokaal in hun omgeving. Het stadsbestuur van Sint-Truiden nam in 2009 het initiatief om drie buurtrestaurants in Sint-Truiden op te starten, samen met het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW) en vzw Het Heft. Deze organisatie heeft veel ervaring in het begeleiden van langdurig werkzoekenden en specifiek in het opleiden van keukenpersoneel.

‘Den Teluur’ is ondertussen een begrip geworden en biedt wekelijks, op een vaste dag een volledige maaltijd aan in vier buurtlocaties. Dit kan bijvoorbeeld een aanzet zijn voor de bewoners om de stap te zetten naar het lokale verenigingsleven of gewoon om gezellig met de buren te tafelen.

Hoewel dit initiatief specifiek wil tegemoet komen aan de groeiende groep van zorgbehoevende senioren, de vergrijzing, kansarmoede en vereenzaming, is iedereen hartelijk welkom.
Alle buurtbewoners voelen zich duidelijk in hun sas en genieten samen van een verse, gezonde en lekkere maaltijd voor slechts 6 euro. De maaltijden worden klaargemaakt in de splinternieuwe keuken van vzw Het Heft in de Montenakenweg door de chef-begeleider en het keukenpersoneel.

Dit initiatief is ook een tewerkstellingsproject waardoor 9 mensen aan de slag gingen. Het project kreeg een erkenning van de Vlaamse overheid (als initiatief voor lokale diensteneconomie) en wordt financieel gesteund door het stadsbestuur van Sint-Truiden.

Het project heeft nu vier locaties. ‘Den Teluur’ in de Montenakenweg in Sint-Truiden is elke dag open van 12 uur uur tot 19 uur, ook op zaterdag en zondag.

In Velm is er een menu op dinsdagmiddag en in Gelinden elke donderdagmiddag.

De nieuwe locatie in de parochiezaal van Nieuw-Sint-Truiden ontvangt haar gasten op maandagmiddag, in samenwerking met de vzw parochiale werken.

Foto Vierde buurtrestaurant in Sint-Truiden (19 september 2011)

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden

Deel / Bewaar Deel / Bewaar / Email
Limburgnieuws.be © 2001 - 2016
Berichten en foto's van Limburgnieuws.be mogen op geen enkele wijze verspreid worden, in welke vorm dan ook, zonder uitdrukkelijke toestemming en overeenstemming van de hoofdredactie. Alle materialen op de site komen van vrijwillige medewerkers.