zondag 29 november 2015 | Welkom op de gratis nieuwskrant www.limburgnieuws.be - - Mail je bericht: info@limburgnieuws.be - - Adverteren kan in rubriek Topper! reclame.limburgnieuws@gmail.com - - Twitter: @limburgnieuwsbe

Kies je stad/gemeente

Sint-Truiden: In Sint-Truiden is kermis altijd welkom


18/08/'11 - Dit jaar vindt de kermis plaats van vrijdag 26 augustus tot en met maandag 5 september 2011.Er zijn 72 attracties, verspreid over de Grote Markt, de Groenmarkt, het Minderbroedersplein en de Minderbroedersstraat. "Als stad beseffen wij de voordelen van een evenement als de kermis, zowel qua uitstraling, als qua economische impact", zegt burgemeester
Ludwig Vandenhove. "Kermis Sint-Truiden is, samen met de jaarlijkse carnaval en de wekelijkse zaterdagmarkt, nog altijd één van de evenementen, die het meeste volk naar Sint-Truiden brengt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Sint-Truiden een voortrekkersrol speelt op het gebied van de kermis."

Schepen Filip Moers: "Om de feestelijke kermisperiode op een gepaste manier aan het grote publiek aan te kondigen, is er een kermisfolder, die huis-aan-huis bedeeld wordt in alle Truiense brievenbussen. In deze folder zitten kortingsbonnen.
Deze folder wordt een hebbeding voor iedereen die, met de nodige korting, eens een kijkje wil komen nemen op de kermis."

Dit jaar valt ook het groots spektakelvuurwerk van woensdag 31 augustus 2011 weer op met speciale effecten zoals Bengaals vuur, waterval en stroboscopen. Het vuurwerk wordt aangeboden door de foornijveraars, de horeca rond de Grote Markt en het stadsbestuur.

Traditiegetrouw organiseert het stadsbestuur, in samenwerking met de foorkramers, eind augustus een happening waaraan alle deelnemers van de stedelijke vrijetijdsinitiatieven gratis kunnen deelnemen. Alle deelnemers van de stedelijke vrijetijdsinitiatieven worden op vrijdag 26 augustus 2011 om 16.30 uur verwacht aan de veemarkthallen. Na een korte toelichting worden de gratis kermiskaarten verdeeld en gaan de kinderen, onder begeleiding van de monitoren, per leeftijdsgroep en ingedeeld volgens initiatief naar de Grote Markt. Na de officiële opening van de kermis om 17.30 uur mogen de kinderen gratis op een aantal kermisattracties en dit tot 19.00 uur.

De personen met een handicap ontvangen gratis kermiskaarten voor de voor hun aangepaste kermisdag op donderdag 1 september 2011.

Van 14.00 uur tot 17.00 uur mogen de personen met een handicap van Wiric, Andere Gehandicapten Opvang (AGO), ’t Heft, Ter Heide, asster (de fusie tussen het psychiatrisch centrum Ziekeren en psychiatrisch ziekenhuis Sancta Maria) gratis op de grote attracties en krijgen ze een zak smoutebollen of een hotdog aangeboden, dit alles in samenwerking met de foorkramers en de Sint-Truidense serviceclubs. Het Rode Kruis en de vrijwilligers van de gewestelijke brandweer Sint-Truiden staan ook dit jaar weer paraat om de personen met een handicap te begeleiden.

De laatste dagen van de kermis worden ook dit jaar weer toppers. Zoals vorig jaar zijn op de laatste vrijdag van de kermis de winkels open tot 21.00 uur. Na het grote succes van de vorige jaren, is er op maandag 5 september 2011 weer een ‘eurodag’. Alle attracties zijn die dag goedkoper.


PROGRAMMA

Vrijdag 26 augustus 2011 om 17.30 uur: feestelijke opening

Woensdag 30 augustus 2011 om 22.00 uur: spektakelvuurwerk door Vangelabbeek vuurwerkmeesters

Donderdag 1 september 2011 van 14.00 uur tot 17.00 uur:
kermisdag voor personen met een handicap, in samenwerking met de serviceclubs, de Andersvalidenraad, de gewestelijke brandweer Sint-Truiden en het Rode Kruis.

Vrijdag 2 september 2011: herfstbraderie in kermissfeer
De winkels zijn open tot 21.00 uur.

Maandag 5 september 2011: eurodag

Gedurende de kermisperiode is de tentoonstelling ‘Et alors carrousel’ te bezichtigen op diverse kermisattracties.
Deze tentoonstelling is een project van 2 jonge mensen, kunstenares Lesley Courtois en 16-jarige fotograaf Robin Mous, die hun creacties voor het eerst en met succes voorstelden tijdens de wijnfeesten van Duras op 4 en 5 juni 2011.


Foto In Sint-Truiden is kermis altijd welkom (18 augustus 2011)

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden

Deel / Bewaar Deel / Bewaar / Email
Limburgnieuws.be © 2001 - 2015
Berichten en foto’s van Limburgnieuws.be mogen op geen enkele wijze verspreid worden, in welke vorm dan ook, zonder uitdrukkelijke toestemming en overeenstemming van de hoofdredactie. Alle materialen op de site komen van vrijwillige medewerkers.