info@limburgnieuws.be

woensdag 15 juli 2020

Sport: Tweede plaats voor Olivier Philippaerts (11 augustus 2019)

Olivier Philippaerts en H&M Legend of Love zijn zaterdagavond op de tweede plaats geëindigd in de Longines Global Tour van Valkenswaard. In de 15e van in totaal 18 manches bleef het duo twee keer foutloos. Nicola Philippaerts en Katanga v.H Dingeshof tikten in het basisparcours één balk uit de lepels en eindigden als negende. De zege was voor Maikel van der Vleuten en Dana Blue. Olivier Philippaerts plaatste zich rechtstreeks voor de finale van de Longines Global Champions Tour die van 21 tot 24 november in Praag georganiseerd wordt.

"Legend stond een kleine twee maanden aan de kant. De laatste proef voor haar blessure was hier in Valkenswaard", zegt Olivier Philippaerts. "Eind juli trad ze in Berlijn opnieuw in competitie. Vandaag heeft ze alles gegeven. Legend is een paard met een exceptioneel potentieel. Als ze in vorm is doe je altijd mee voor de zege. Dat bleek nog maar eens vandaag. Ik ben haar bijzonder dankbaar. De reden dat we hier niet winnen ligt aan mezelf. We waren de eerste combinatie in de barrage met acht. Op de laatste hindernis bouwde ik wat voorbehoud in. Daar heb ik een seconde en de zege laten liggen. Maar deze prestatie maakt me bijzonder gelukkig. Een tweede plaats in een sterk bezette wedstrijd, Legend die helemaal terug is en de rechtstreekse kwalificatie voor de playoffs in Praag."

Nicola Philippaerts en Katanga v.H Dingeshof haalden de barrage net niet. Van alle combinaties die één balk uit de lepels tikten reden ze de snelste tijd en eindigden ze uiteindelijk als negende.

Na 15 van 18 manches heeft behoudt Pieter Devos de leiding in de tussenstand van de Longines Global Champions Tour. Devos heeft 14 punten voorsprong op de Brit Ben Maher, die niet deelnam in Valkenswaard. Staut is op 27 punten derde, Van der Vleuten op 29 punten vierde. Nicola Philippaerts is vijftiende, Olivier Philippaerts vierendertigste.Met dank aan: De Broodplank - Foto Longines Global Champions Tour

Bekijk alle artikels uit Sport