Mail je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

zondag 18 augustus 2019

Sport: Sportcentrum de Soeverein opent de deuren (26 oktober 2018)

Dit weekend opent het nieuwe sportcentrum de Soeverein met het zwembad, de tennishal en de brasserie officieel de deuren. De tennishal was al open. En ook het bad werd de afgelopen weken al uitvoerig getest en goed bevonden door verschillende doelgroepen. Met extra sfeer, bijzondere aandacht voor een kindvriendelijke inrichting en heel ruime openingsuren. De groep Optisport Lommel - met bouwbedrijf Pellikaan en uitbater Optisport - zal voor een periode van 30 jaar instaan voor het onderhoud en de uitbating van het complex.

Het nieuwe centrum biedt naast een zwembad met een 25-meterbad, een apart instructiebad, kleuter- en peuterbad, een wellnessruimte met een jacuzzi, sauna en Turks stoombad en een familieglijbaan, ook een uitgeruste tennishal met 4 banen en een brasserie.

"De openingsuren van het centrum zijn flink uitgebreid ten opzichte van vroeger", zegt burgemeester Peter Vanvelthoven. "Mensen hebben vanaf nu veel meer mogelijkheden om - zelfs in de vroege ochtend - baantjes te trekken en te genieten van de wellness faciliteiten." De focus voor het recreatief zwemmen ligt op woensdag- en zaterdagnamiddag en op zondag.

Het nieuwe zwembad is bijzonder kindvriendelijk. "In twee baden liggen elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag opblaasbare waterspeeltuinen", zegt centrummanager Maarten Schrooyen. "De perfecte momenten voor een kinderfeestje. Om kinderfeestjes te voorzien van muziek is elk bad afzonderlijk uitgerust met een geluidinstallatie. Op die manier is het perfect mogelijk dat in het 25-meterbad een zwemwedstrijd wordt begeleid met muziek en tegelijk in het peuterbad liedjes spelen voor een kinderfeestje."

Het nieuwe complex omvat ook 4 tennisvelden met een gegoten rubbervloer met losse rubberkorrels op gestrooid. Iedereen kan terecht in het complex om te tennissen. Dat kan via winterabonnementen, een 10-beurten kaart of losse terreinverhuur.

In de brasserie kan je 7 dagen op 7 terecht voor een hapje en een drankje. Dat doe je trouwens in een rookvrije omgeving. Optisport is partner van de Rookvrije Generatie en houdt alle terreinen rookvrij. Rokers zijn welkom, maar worden verzocht alleen buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen het terrein, zoals het terras, zijn rookvrij.

Met de bouw van het nieuwe sportcomplex gaat een investering van bijna 13 miljoen euro gepaard. Sport Vlaanderen voorziet een subsidie van 750.000 euro. Het oude zwembad wordt de komende weken ontmanteld en afgebroken. "Dat ‘oude’ zwembad telde ongeveer 110.000 bezoekers per jaar", besluit burgemeester Vanvelthoven. "Naar verwachting zal dat aantal, omwille van het grotere bad, de uitgebreidere mogelijkheden en de uitgebreidere openingsuren, met de helft stijgen."

Het zwembad opent op zaterdag 27 oktober de deuren voor het grote publiek. Tijdens het openingsweekend is extra animatie in en rond het sportcentrum voorzien.
Bekijk alle artikels uit Sport