Mail je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

zondag 18 augustus 2019

Sport: Toppaard verlaat de familie Philippaerts (22 oktober 2018)

H&M Harley vd Bisschop, één van de toppaarden van Nicola Philippaerts, verlaat de familie Philippaerts en trekt naar Ierland waar hij een nieuwe thuis heeft gevonden bij Bertram Allen. Begin deze maand bleven H&M Harley vd Bisschop en Nicola Philippaerts twee keer foutloos tijdens de finale van de Nations Cup in Barcelona en hadden ze met hun vlekkeloze prestatie een groot aandeel in de eindzege van de Nations Cup. Begin september eindigden Harley en Nicola op de vijfde plaats in de GP van Spruce Meadows.

H&M Harley vd Bisschop kwam als 7 jarige ruin toe bij de familie Philippaerts waar Nicola zich meteen over hem ontfermde. Er was meteen sprake van een klik tussen paard en ruiter.

Nicola Philippaerts: "De voorbije 4,5 jaar heb ik hem echt kunnen kneden. Hij was en is een absolute topper. Ik wil Ben Beevers bedanken voor de kans die hij mij destijds gegeven heeft om Harley naar mijn hand te zetten. Ik ben ook Harley bijzonder dankbaar want samen hebben we veel mooie dingen gerealiseerd. Hij is bijzonder belangrijk geweest voor de ontwikkeling van mijn carrière. Het is dan ook jammer dat onze wegen scheiden maar het is niet anders. De dag dat we met een paard beginnen samen te werken weten we dat we er vroeg of laat afscheid van moeten nemen. Dat is eigen aan onze branche. Wij zijn sporters maar er is ook het zakelijk aspect. Al het goede wat hij mij geleerd heeft neem ik mee. Het laatste jaar was fenomenaal. De uitslagen spreken voor zich."

Bekijk alle artikels uit Sport