zaterdag 22 september 2018

Sport: Urban Cross op zondag 20 augustus in Bilzen (17 augustus 2017)

Op zondag 20 augustus doet Urban Cross voor de eerste keer Bilzen aan. De organisatie is in handen van Café Coureur. "Het wordt een onvergetelijke tocht langs de straten en steegjes in het centrum."

Na het succes van vorig jaar in Borgloon komt Urban Cross naar Bilzen. Met deze nieuwe wielerdiscipline zet de organisatie in op een fietsbeleving voor elke leeftijd, zowel voor de lokale fietser als die van ver buiten onze provincie. Tijdens het evenement bestaat het parcours enkel uit de bestaande openbare infrastructuur en komen deelnemers op locaties waar ze anders niet mogen/kunnen fietsen. Met een ruim aanbod in verschillende disciplines is er voor ieder wat wils.

Het stadsbestuur tracht de hinder voor zowel inwoners als de lokale middenstand tot een minimum te beperken. Zo blijven alle openbare parkings en ondergrondse parkeergarages vlot bereikbaar en worden enkele straten in Bilzen-centrum van 10 tot 17 uur afgesloten voor een veilig verloop.

De toegang naar de start- en aankomstzone (deel Brugstraat, Genutstraat, Onze-Lieve-Vrouwstraat en Markt) wordt vanaf 7 uur afgesloten voor alle verkeer. Het Café Coureur-terras op de Markt blijft open tot 18 uur. Vanaf 12 uur geven de deelnemers het beste van zichzelf en banen ze zich een weg doorheen Bilzen.

https://www.cafecoureur.cc/


Bekijk alle artikels uit Sport