dinsdag 25 september 2018

Sport: Grote Prijs Tim Wellens: Wielertop op 31 juli in Sint-Truiden (28 juli 2017)

Sint-Truiden maakt zich voor de derde keer op rij op voor de Grote Prijs Tim Wellens. Op maandag 31 juli rijden zo'n 100 profrenners het parcours. Na de start op de Grote Markt vervolgt het parcours zich via de Plankstraat richting Schurhoven en de Hasseltsesteenweg om vervolgens Melveren-Centrum in te draaien. Daarna gaat het via Engelbamp en Bornedries richting Diestersteenweg. Door de Speelhoflaan en Sint-Jansstraat rijden de renners langs de Parkstraat weer richting centrum. Via de Abdijstraat, Beekstraat, Ursulinenstraat en Clockemstraat komen ze terug op de Grote Markt. Deze route herhaalt zich 15 keer tot de deelnemers over de finish rijden.

De Grote Prijs Tim Wellens is op korte tijd uitgegroeid tot een vaste waarde in het zomeraanbod van de hoofdstad van Haspengouw. Tijdens de derde editie van deze authentieke zomerkoers mag Sint-Truiden opnieuw de toppers uit de wielerwereld verwelkomen. Truienaar en winnaar van de eerste editie Tim Wellens voert ook nu weer het peloton aan.

De renners kunnen tot vlak voor de start inschrijven, waardoor het exact aantal deelnemers nog niet gekend is. Onder de coureurs die wel al present tekenden, zitten onder meer Tourrevelatie Frederick Backaert, Leuvenaar Jasper Stuyven, Truienaar Timothy Stevens en Bilzenaar Roy Jans. Verder bevestigde ook een delegatie van het Amerikaanse CCB Velotooler Continental Team mee te rijden.

De wielerwedstrijd start rond 17.30 uur. Vanaf dan is er op de Grote Markt tal van animatie. De aankomst en prijsuitreiking zijn voorzien rond 20.45 uur. De toegang tot het evenement is gratis.Bekijk alle artikels uit Sport