Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

dinsdag 18 december 2018

Sport: Huldiging Nina Derwael (24 april 2017)

De stad Sint-Truiden organiseert binnenkort een officiële ontvangst van goudenmedaillewinnaar Nina Derwael. In het centrum prijkt er de komende weken ook een spandoek, om de topprestaties van de Truiense sportvrouw in de kijker te zetten. Nina Derwael gooide afgelopen weekend hoge ogen in het Roemeense Cluj. Daar kaapte ze zaterdag een gouden medaille weg op het Europees Kampioenschap Gymnastiek. Geen enkele Belg deed de Truiense dit ooit voor.

"We zijn bijzonder fier op onze stadsgenote. Nina is Truiens sportvrouw van het jaar, en die titel doet ze opnieuw alle eer aan. Ze is van onmisbare waarde voor sportstad Sint-Truiden. Daarom gaan we binnenkort samen met de sportraad een feestelijke ontvangst organiseren, om de kersverse kampioene te feliciteren voor haar topprestaties", zegt schepen Carl Nijssens.

Die dag wordt Nina ook officieel bekroond tot de Truiense sportambassadeur. Daarnaast duikt er binnenkort een gigantische spandoek op in het stadscentrum, om de medaillewinnaar in de bloemetjes te zetten.

"Nina zet Sint-Truiden op de internationale sportkaart. We zijn enorm fier dat de carrière van deze topatlete ooit begon in onze stad, tijdens de sportkampjes die wij jaarlijkse organiseren. We hebben er daarom eentje naar haar vernoemd. Op vrijdag 11 augustus komt onze sportvrouw het sportkamp ook officieel afsluiten", aldus burgemeester Veerle Heeren.

Bekijk alle artikels uit Sport