Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

zaterdag 15 december 2018

Showbizz: Sennek met nummer A Matter Of Time naar het Eurovisiesongfestival (5 maart 2018)

Vandaag maakte de VRT het nummer bekend waarmee onze kandidate Sennek (Laura Groeseneken) de Belgische eer verdedigt op het Eurovisiesongfestival. De Leuvense singer-songwriter trekt naar Lissabon met het nummer A Matter Of Time. Sennek schreef de song samen met Alex Callier van Hooverphonic en met producer Maxime Tribeche.

A Matter Of Time is een sfeervol nummer met een melancholische kant en een sterk verhaal.

"Het lied beschrijft hoe je schoonheid kan zien in vergankelijkheid, hoe je de schoonheid kan vinden in iets waardevols dat stuk gaat", vertelt Sennek. Met het nummer wil ze de boodschap meegeven dat door tegenslag en nare ervaringen, mensen kunnen groeien en beseffen dat in de kleine dingen ook veel schoonheid zit.

De song werd geproducet door de Parijse producer Maxime Tribeche. A Matter Of Time werd opgenomen in de ICP Studio in Elsene.

Sennek: "Wat een ongelooflijk gevoel om hier te staan met een eigen song. Het was een geweldige ervaring om hiervoor te kunnen samenwerken met Alex en Maxime, twee erg getalenteerde artiesten. Om samen van meningen en ideeën te wisselen en tot een compositie te komen waar iedereen trots op is. Het nummer is me echt op het lijf geschreven: de melancholie, het vocale, het contrast tussen donker en licht... En de boodschap van een song vind ik ook enorm belangrijk om mensen te raken."

De videoclip van A Matter Of Time: https://www.een.be/


Wie is Sennek?
In september maakte de VRT bekend dat de jonge singer-songwriter Laura Groeseneken (geboren in 1990) uit Leuven België zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Dat doet ze onder de artiestennaam Sennek.

Op muzikaal vlak is Laura al geruime tijd bezig met verschillende muziekprojecten. Zo maakte ze in 2012 een verpletterende indruk tijdens 007 in concert, waar ze voor de 50ste verjaardag van de James Bondfranchise het nummer Tomorrow never dies bracht. Sinds 2014 zingt en speelt Laura bij Ozark Henry. Tijdens hun eerste grote optreden samen, op Rock Werchter, pakte ze het publiek meteen in met haar krachtige stem. Aan de zijde van Ozark Henry stond Laura de afgelopen jaren op grote binnen- en buitenlandse podia.

Naast zingen speelt Laura ook melodica en piano, en schrijft ze zelf nummers. Haar samenwerking met Alex Callier voor A Matter Of Time is niet de eerste: samen met Alex schreef ze eerder al het nummer Gravity voor Hooverphonic, dat internationaal bekend werd toen het modemerk Cacharel het in zijn reclamecampagne voor parfum gebruikte.

Ook thuis heeft muziek een belangrijke plek: het pronkstuk van Laura's woonst zijn twee Rhodes-piano's. Daarnaast is ze bezig met Belgische mode en houdt ze van Scandinavisch design. Laura werkt in het dagelijkse leven als visual merchandiser bij Ikea.


Bekijk alle artikels uit Showbizz