Nieuws uit Limburg

zaterdag 20 oktober 2018

Showbizz: Alles wat je nog niet wist over Music For Life 2017 (4 december 2017)

Van maandag 18 december tot kerstavond leven Linde Merckpoel, Eva De Roo en Bram Willems een week lang in de kou en draaien ze plaatjes voor de meer dan duizend goede doelen van Music For Life. Samen met alle Vlamingen maken Linde, Eva en Bram van de week voor kerst opnieuw De Warmste Week van het jaar. Onder het motto iedereen zorgt voor iedereen zullen ze een week lang non-stop live radio maken vanuit het Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke.

Op maandag 18 december start De Warmste Week van Music For Life, voor de eerste keer in het Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Vele Vlamingen kiezen een goed doel dat hen nauw aan het hart ligt, zetten een actie op poten en zamelen zo geld in voor hun zelfgekozen goed doel. Op die manier ondersteunt Music For Life meer dan duizend Vlaamse vzw's en krijgen de goede doelen de aandacht die ze verdienen. De Koning Boudewijnstichting zorgt ervoor dat het ingezamelde geld van de acties bij de juiste vzw’s terechtkomt.

Op de slotdag van Music For Life is er De Warmste Radio, een gezamenlijk radioprogramma dat tegelijkertijd uitgezonden wordt op Radio 1, Radio 2, MNM en Studio Brussel en gepresenteerd wordt door radiostemmen van de vier VRT-radiozenders.

Geen Warmste Week zonder de Warmathon, het sportiefste Warmste Week-evenement van Music For Life. Ook dit jaar kan iedereen warmlopen voor de meer dan duizend goede doelen van Music For Life. De Warmathon van Music For Life is er dit jaar van maandag 18 december tot en met zaterdag 23 december, elke dag van 14 uur tot 20 uur in een andere stad. Inschrijven kan via dewarmsteweek.be en kost 15 euro. Iedere loper of wandelaar steunt daarmee de meer dan duizend goede doelen van Music For Life.

Maandag 18 december: Gent - Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen
Dinsdag 19 december: Hasselt - Sportpark Kiewit
Woensdag 20 december: Brussel - aan de voet van het Atomium
Donderdag 21 december: Brugge - Minnewaterpark (langs Begijnhof)
Vrijdag 22 december: Antwerpen - Stadspark nabij het historisch centrum
Zaterdag 23 december: Leuven - in en om Kasteelpark Arenberg

Een vaste waarde van Music For Life is veel livemuziek. Ook dit jaar spelen zes topartiesten een exclusief benefietconcert in The Flame, de Music For Life-concerttent. De opbrengst van die optredens gaat integraal naar het goede doel dat de artiesten zelf gekozen hebben. Tickets kosten 20 euro en zijn vanaf maandag 11 december om 10 uur te koop via stubru.be.


Maandag 18 december: Royal Blood – Kom op tegen Kanker
Dinsdag 19 december: Arsenal – Payoke
Woensdag 20 december: Lil Kleine & Boef – Kinderkankerfonds
Donderdag 21 december: Oscar and the Wolf – Antikankerfonds
Vrijdag 22 december: Franz Ferdinand – Solentra
Zaterdag 23 december: Coely – Allemaal Andere Kinderen (AAK)​


Music For Life pakt dit jaar uit met een nieuw collector's item: De Jingle Bal, een muzikale kerstbal met de stem van de Vlaamse stand-upcomedian Philippe Geubels. Philippe Geubels zingt 'jingle bells' voor de meer dan duizend goede doelen van Music For Life en vrolijkt tegelijkertijd iedere kerstboom en Vlaamse huiskamer op. Door een Jingle Bal in je kerstboom te hangen steun je de meer dan duizend goede doelen van Music For Life. Alle details zijn terug te vinden op dewarmsteweek.be.

Tijdens De Warmste Week brandt de VRT-toren opnieuw voor alle goede doelen van Music For Life. Vanaf maandag 18 december verandert de iconische VRT-toren in Schaarbeek, met behulp van een LED-wall, een week lang in een toorts. Van begin tot einde brandt de vlam als symbool voor alle warmte in Vlaanderen.
Ketnet-Koekenbak

In de week voor Kerst brengt Ketnet opnieuw warmte en solidariteit naar de lagere scholen in Vlaanderen. Alle Ketnet-wrappers roepen alle klassen in Vlaanderen op om een goed doel te kiezen en een Ketnet-Koekenbak te organiseren om hun vzw te steunen.

Volg Music for life 24/7 op Studio Brussel, online via dewarmsteweek.be en vanaf 18 december live op Eén, Eén+ en Canvas.


Bekijk alle artikels uit Showbizz