Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

zondag 16 december 2018

Showbizz: Optreden Blanche goed voor meer dan 1,6 miljoen kijkers (15 mei 2017)

De afgelopen week was heel Vlaanderen in de ban van het Eurovisiesongfestival. Iedereen supporterde mee voor de Belgische Blanche, die zich tijdens de halve finale van dinsdag kon plaatsen voor de grote finale met haar City lights. Zaterdag was dan eindelijk het moment waar iedereen op had gewacht: gemiddeld 1.242.220 kijkers genoten van het Eurovisiesongfestival op Eén, goed voor een marktaandeel van 60.7%. Tijdens Blanches optreden steeg dat aantal nog naar 1.628.017 kijkers (marktaandeel van 67.8%). Bij de puntentelling bleef het erg spannend voor ons land: na de punten van de jury stond Blanche nog niet in de top vijf, maar België kreeg een smak punten van de internationale kijkers. Zo eindigde Blanche op een prachtige vierde plaats in deze 62ste editie van het Eurovisiesongfestival.

Ook de halve finale waarin Blanche optrad, kon rekenen op veel supporters. Gemiddeld 817.865 Vlamingen volgden deze halve finale dinsdag bij Eén, met een piek van 955.162 kijkers.

Olivier Goris, netmanager Eén: "Fantastisch om te merken hoe het Eurovisiesongfestival terug leeft, dat heel Vlaanderen en België extreem meeleven met dit grootse muziekfestival en Blanche. Zalig dat we met Eén hieraan kunnen bijdragen op antenne en online."


Bekijk alle artikels uit Showbizz