Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

dinsdag 19 november 2019

Riemst: Ironman ook in Bilzen, Lanaken, Riemst (3 augustus 2018)

Op zondag 5 augustus vindt een van 's werelds grootste sportevenementen, de triatlon IRONMAN, voor de vierde maal plaats. De start en finish van dit evenement liggen in Maastricht, maar voor het onderdeel fietsen voert het parcours door twee Nederlandse en vijf Belgische gemeenten, waaronder ook de gemeente Lanaken. De organisatie van dit sportevenement is in handen van IRONMAN in samenwerking met de Nederlandse Provincie Limburg, de Nederlandse gemeenten Maastricht en Eijsden-Margraten en de Belgische gemeenten Bassenge, Bilzen, Lanaken, Riemst en Visé.

In Lanaken passeert het fietsgedeelte van de IRONMAN. De deelnemende atleten fietsen hoofdzakelijk via de waterwegen: vanuit Riemst via het oostelijk jaagpad, Industrieweg, fietsbrug Nijverheidslaan, Sluishuis, westelijk jaagpad, sluis Neerharen, jaagpad tot aan de Kanaaldijk en vervolgens via de Brugstraat naar de Bosscherweg en Maastricht.

Tussen 9.15 uur en 17.45 uur wordt er geen gemotoriseerd verkeer toegelaten op het parcours. Het verkeer dat naar Maastricht wilt via Smeermaas zal gebruik moeten maken van de omleiding via de Maaseikersteenweg (N766) en de Brusselseweg. De Maaseikersteenweg (N766)/Brusselseweg blijven volledig bereikbaar.

INFO
https://www.maastrichtsport.nl/activiteiten-en-evenementen/home/maastricht-sport-en-ironman

Bekijk alle artikels uit Riemst