info@limburgnieuws.be

vrijdag 3 april 2020

Riemst: Riemst opnieuw gastgemeente voor Binckbank Tour (25 juni 2018)

Op zaterdag 18 augustus is Riemst opnieuw gastgemeente voor de Binckbank Tour. Schepen Christian Bamps: "Voor de zevende keer zal Riemst het decor zijn van de start en een plaatselijke ronde met spurt van een etappe aan de brug in Vroenhoven. Het betreft de 6de rit van de Binckbank Tour, met aankomst in Sittard-Geleen."

Omstreeks 12 uur zal het startschot te horen zijn op de brug van Vroenhoven. Het parcours loopt vervolgens via de Maastrichtersteenweg, Visésteenweg, Eben-Emael, Grenadiersweg, Steenstraat, Statiestraat, Muizenberg en de Maastrichtersteenweg, waar omstreeks 12.30 uur de spurt plaatsvindt. Vervolgens verlaten de renners Riemst via de Visésteenweg om de rit verder te zetten naar de eindmeet in Sittard-Geleen.

Burgemeester Mark Vos: "We merken op dat de Binckbank Tour leeft in Riemst. Bij de aankomst van de eerste ploegen omstreeks 10.30 uur staan er al heel wat fans klaar om hun wieleridolen te ontmoeten en een handtekening te bemachtigen. We kijken er dan ook naar uit om opnieuw de toppers uit de wielerwereld te mogen ontvangen."

Ruim 100 vrijwilligers en medewerkers nemen deel aan dit evenement.

Bekijk alle artikels uit Riemst