www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

vrijdag 22 maart 2019

Riemst: Nieuw windpark langs gemeentegrens Riemst/Bilzen in opbouw (26 september 2017)

Nadat de aanlevering van de eerste grote onderdelen van de windturbines van Limburg win(d)t NV vorige week vlot verlopen is en de stukken veilig op de bouwwerf geleverd zijn, kan de eigenlijke opbouw van de windturbines langs de gemeentegrens van Riemst en Bilzen starten. Als de weersomstandigheden het toelaten zal deze week de 1ste windturbine volledig zijn opgebouwd.

Het windpark zal een totaal geïnstalleerd vermogen van 10,4 MW hebben en groene stroom produceren voor 7.500 gezinnen. Dit nieuwe windpark levert zo een mooie bijdrage aan een meer duurzame samenleving. Bovendien draagt het bij tot de realisatie van het TACO2-plan van de Provincie Limburg en het Europees Burgemeestersconvenant dat beide gemeenten ondertekend hebben.

Limburg win(d)t neemt deel aan Open Bedrijvendag en zet op zondag 1 oktober de deuren van haar bouwwerf in Riemst/Bilzen wijd open. Het windpark is op Open Bedrijvendag enkel te bezoeken op de aangeduide locatie: de bouwwerf op de hoek van de Herderenweg in Bilzen en de Diepe Daalweg in Riemst. De straten in de omgeving van het nieuwe windpark zijn op Open Bedrijvendag tijdelijk éénrichtingsverkeer. Er wordt gevraagd dat men de instructies inzake de rijrichtingen en de parkeermogelijkheden stipt naleeft. Bezoekers zijn welkom tussen 10u en 17u.

Bekijk alle artikels uit Riemst