zaterdag 21 juli 2018

Riemst: Wielerevent Eroica: Belgisch- en Nederlands-Limburg bundelen de krachten (15 juni 2017)

Tussen 30 juni en 2 juli vindt voor de tweede keer het retrowielerevent Eroica Limburg plaats. Dankzij de intense samenwerking tussen Belgisch- en Nederlands-Limburg wordt het dit jaar een grensoverschrijdende editie met een stopplaats in Riemst. Gedeputeerden Igor Philtjens (België) en Eric Geurts (Nederland) willen Eroica naar een nog hoger niveau tillen. Zo zetten ze beide Limburgen als één geheel op de wielerkaart en promoten ze hun regio’s samen als ideale toeristische bestemming.

Eroica is Italiaans voor heroïsch. Dit event staat dan ook voor de kunst van het wielrennen in de puurste vorm van het woord. De deelnemers springen terug in de tijd en rijden over onverharde wegen op stalen fietsen van vóór 1987. Onderweg kunnen ze van een goed glas wijn en heerlijke streekgerechten genieten. Het sfeervolle finishterrein draagt nog bij aan de bijzondere beleving met een muzikaal en culinair festival voor het hele gezin, inclusief een nostalgische kermis, wielerbeurs, foodtrucks en livemuziek.

De Limburgse regio staat bekend als de bakermat van het wielrennen en de Limburgers omarmen massaal het recreatieve fietsen én de wielrensport. Met hun vele heuvels, plateaus en grensoverschrijdende fietsroutes door een prachtig en divers landschap lenen beide Limburgen zich als geen ander voor de wielersport.

Beleven en genieten in retrostijl, daar draait het bij Eroica om. Vanuit de wereldwielerstad Valkenburg aan de Geul worden drie prachtige routes gereden. Dit jaar doorkruisen 2 routes ook Belgisch-Limburg: vanaf het pontje in Eijsden, met een authentieke rustplaats in Riemst, om uiteindelijk via Kanne de grens opnieuw over te steken. Bij de waterburcht in Millen genieten de deelnemers van streekproducten en nostalgische randanimatie.

Igor Philtjens, gedeputeerde van Toerisme van Belgisch-Limburg: "We werken al jaren samen op projectbasis, maar we willen elkaars troeven nog meer benutten en zo onze toeristische slagkracht nog verhogen. Het fietsroutenetwerk is een van onze belangrijkste troeven. Al meer dan twintig jaar zijn we koploper in het knooppuntfietsen en sinds kort focussen we op innovatieve fietsbelevingen, zoals fietsen door het water. De essentie van Eroica – sportief genieten van het beste wat beide provincies te bieden hebben op het vlak van beleving, diversiteit aan landschap en streekproducten – past helemaal in de manier waarop wij Limburg willen promoten als fietsbestemming. Via Eroica kunnen we toerisme bovendien laten aansluiten met cultureel erfgoed."

INFO
Eroica Limburg Festival
Locatie: Park Dersaborg in Valkenburg aan de Geul

Programma:

Vrijdag 30 juni: aftrap met foodtrucks, wielerbeurs, nostalgische kermis en livemuziek
Zaterdag 1 juli: toertocht door de twee Limburgen
Zondag 2 juli: bezoek aan de Tour de France, die op enkele kilometers van Limburg in Duitsland passeert


http://www.eroicalimburg.nl

Bekijk alle artikels uit Riemst