donderdag 20 september 2018

Riemst: Meer toeristen uit Duitsland (17 april 2017)

Afgelopen jaar is de gemeente Riemst begonnen de Duitse markt te verkennen, met de bekendmaking van het aanbod in een nieuwsbrief. Dat ging niet onopgemerkt voorbij in de Duitse reissector. Riemst ligt in het hart van de Euregio, op een boogscheut van Aken. Het is dan ook een bestemming die binnen handbereik ligt voor de Duitse toeristen. Om zich als toeristische trekpleister te profileren op de Duitse markt werkte de Vlaamse gemeente samen met enkele Duitse touroperators. Riemst zet verder in op promotie in Duitsland.

Schepen Christian Bamps: "Riemst staat bekend om haar diversiteit. Enerzijds is het een rustige plattelandsgemeente waar het gezellig is om te vertoeven en anderzijds is het een energieke gemeente waar van alles te beleven valt. De mergelgrotten, Belevingscentrum De Brug en het Wijnkasteel van Genoels-Elderen zijn echte toppers. De Duitse touroperators vinden vooral ons wijnverhaal een troef. Belgiƫ staat vooral bekend om zijn biercultuur, dat er ook wijn op hoog niveau wordt verbouwd is bij hen redelijk onbekend."

In 2014 telde Vlaanderen 1.757.664 overnachtingen door Duitse toeristen.

Burgemeester Mark Vos: "Onze gemeente is goed voor 23.500 overnachtingen per jaar, daarmee staan we in de top 5 van Haspengouw. Onze unieke ligging maakt dat we aantrekkelijk zijn voor toeristen die naast Riemst ook grote steden willen bezoeken. Op enkele minuten sta je vanuit Riemst in Hasselt, Luik of Maastricht."

Bekijk alle artikels uit Riemst