www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

woensdag 16 januari 2019

Riemst: Maastrichtersteenweg in Riemst officieel geopend (16 december 2016)

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts heeft de N79 Maastrichtersteenweg officieel ingehuldigd, samen met burgemeester Mark Vos en schepen van Mobiliteit Guy Kersten van Riemst.

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft de steenweg een moderne inrichting gegeven vanaf het gemeentehuis tot ongeveer 150 meter voorbij het kruispunt met de Klein Lafeltstraat. Er kwamen veilige fietspaden, een voorsorteerstrook naar de KMO-zone Op 't Reeck, nieuwe bushaltes en duidelijk afgebakende langsparkeerplaatsen. Twee middengeleiders creëren voortaan een vertragend effect voor het doorgaand verkeer.

"De Maastrichtersteenweg heeft een ware metamorfose ondergaan", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. "Deze gerichte investering is een reuzensprong voorwaarts voor de verkeersveiligheid, voor het comfort van alle weggebruikers en voor de leefbaarheid van de omwonenden. De Vlaamse overheid, het gemeentebestuur van Riemst en Infrax investeerden samen ruim anderhalf miljoen euro in deze herinrichting."

In het volledige project rond het herinrichten van de doortocht in N79 in Riemst rest nu nog een derde fase, met name de herinrichting van de N79 Tongersesteenweg. Deze is qua inrichting uniform aan de Maastrichtersteenweg.

‘Wij zijn als gemeentebestuur vragende partij dat fase 3 snel aangevat en uitgevoerd wordt’, stelt burgemeester van Riemst Mark Vos. ‘Maar de afronding van fase 3 is voor ons niet het sluitstuk van de herinrichting van de N79. We blijven er op aandringen om de nodige budgetten te voorzien voor de herinrichting van de N79 in Vroenhoven vanaf de grens met Nederland tot aan het Belevingscentrum De Brug.’

"We zijn dan wel geen grote stad, maar onze mooie plattelandsgemeente wordt in vieren gedeeld door twee drukke verkeersaders", besluit Burgemeester Mark Vos. "In het belang van onze inwoners en de meer dan 20.000 autobestuurders die dagelijks door onze gemeente rijden vragen we om deze dossiers de nodige prioriteit en aandacht te geven."

Bekijk alle artikels uit Riemst