info@limburgnieuws.be

vrijdag 10 juli 2020

Pelt: Nieuw rietveld zuivert water Warmbeek (25 juni 2020)

Aan de Warmbeek wordt ter hoogte van Fierkens Heikant momenteel de laatste hand gelegd aan de uitbreiding van het bestaande bergbezinkingsbekken met een rietveld. Dat moet dienen als zuiveringsinstallatie voor het overstortwater van de riolering in de omgeving wanneer die haar capaciteit onvoldoende is. Het is een van de maatregelen die moeten leiden tot een verbetering van de waterkwaliteit in het stroomgebied van de Warmbeek.

Wanneer de gemengde rioolstelsels van Boseind en Sint-Huibrechts-Lille overbelast zijn – als gevolg van zware regenval bijvoorbeeld – vult het bezinkingsbekken zich met het overtollige water. Ingeval ook het bekken vol was, liep dit rioolwater tot nu toe ongezuiverd over naar de Warmbeek. De uitbreiding met het nieuwe rietveld zorgt ervoor dat het overstortwater voortaan eerst gezuiverd wordt vooraleer het in de Warmbeek komt.

De Vlaamse Milieumaatschappij is bouwheer van het project. Fluvius en en Aquafin – dat zal instaan voor het beheer van het rietveld – zijn ook betrokken bij het project.


Bekijk alle artikels uit Pelt