info@limburgnieuws.be

vrijdag 10 juli 2020

Pelt: Voorzichtig zijn blijft de boodschap, ook in de bibliotheken (17 juni 2020)

De bibliotheek is helemaal klaar om opnieuw bezoekers te ontvangen. Op woensdag 17 juni openen de vestigingen van Neerpelt en Palethe de deuren.

De voorbije week brachten de medewerkers van de bibliotheek alles in gereedheid om bezoekers opnieuw op een veilige manier te ontvangen. Voorlopig beperkt de bibliotheek zich tot de taken die het vroeger had: uitlenen van materialen.

Bezoekers kunnen er materialen komen halen. Terugbrengen gebeurt nog steeds via de inleverbus.

Gebruik maken van de pc’s, kopiëren, kranten of tijdschriften lezen in de leeszaal en consumeren van koffie of water zijn voorlopig niet mogelijk. Activiteiten zoals het voorleeshalfuurtje of hulp van de digi-assistent zijn nog steeds opgeschort.

Om iedereen de kans te geven om materialen te ontlenen, blijft de afhaalservice in de voormiddag actief. Boeken reserveren kan via pelt.bibliotheek.be, afhalen kan na bevestiging in de voormiddag.

In de namiddag van 14 tot 19 uur zijn de bibliotheken geopend voor het publiek. Bibliotheek Neerpelt is gesloten op maandag, bibliotheek Palethe op vrijdag.

Voorzichtig zijn blijft de boodschap, ook in de bibliotheken. Het maximale aantal bezoekers dat op hetzelfde moment in de bibliotheek aanwezig kan zijn, bedraagt 15 in bibliotheek Palethe en 30 in bibliotheek Neerpelt. Bezoekers nemen een winkelmandje; zo kunnen de medewerkers zien hoeveel bezoekers aanwezig zijn. Een bezoek breng je best alleen en ter plaatse volg je de markeringen en de aanwijzingen van de medewerkers.
Bekijk alle artikels uit Pelt