info@limburgnieuws.be

dinsdag 7 april 2020

Pelt: Meedenken over overstromingsrisico langs Dommel (28 februari 2020)

Op donderdag 5 maart heeft in Dommelhof het tweede Dommelforum plaats. Iedereen die zich geroepen voelt, kan meedenken over oplossingen voor problemen als overstroming, waterschaarste en waterkwaliteit in de Dommelvallei. Het gaat om een project op initiatief van de Vlaamse Milieumaatschappij, samen met 12 partners, waaronder de gemeenten rond de Dommel, de provincie Limburg en de Vlaamse overheid. Het doel is te komen tot een riviercontract met een plan van aanpak voor de genoemde problemen.

Pelt, als laagst gelegen Belgische gemeente aan de Dommel, is het meest gevoelig voor overstromingen. In het verleden heeft de Dommel meermaals voor wateroverlast gezorgd en dat risico is nog steeds aanwezig.

Op dommel.riviercontract.be kan iedereen kijken of ook zijn of haar buurt, straat of woning in risicogebied ligt.

Door deel te nemen aan het Dommelforum kan iedereen meedenken aan oplossingen. Idee├źn online zetten kan eveneens op dommel.riviercontract.be

Dat is ook de plaats om in te schrijven voor het Dommelforum van donderdag 5 maart. Het begint stipt om 20 uur en duurt tot 23 uur. Deelnemers zijn vanaf 19.30 uur welkom in zaal Atrium van Dommelhof in Neerpelt.

Bekijk alle artikels uit Pelt