info@limburgnieuws.be

dinsdag 7 april 2020

Pelt: Lichtstoet op zaterdag 29 februari (23 februari 2020)

De carnavalsstoet van de Gezellen van Taxandria, die zou plaatsvinden op zondagavond, wordt uit veiligheidsoverwegingen uitgesteld naar zaterdag 29 februari.

Het KMI verwacht deze namiddag en avond hevige rukwinden en heeft daarom code geel afgekondigd. Daarnaast wordt er vanavond een koudefront met buien verwacht, waardoor de wind mogelijk nog sterker wordt.

Burgemeester Frank Smeets besliste op advies van de brandweer om de lichtstoet van deze avond af te gelasten. "We vinden het spijtig voor de Gezellen van Taxandria, de deelnemers en de vele toeschouwers, maar veiligheid komt nu eenmaal op de eerste plaats. We namen deze beslissing in de vroege voormiddag, zodat alle deelnemende groepen tijdig geïnformeerd kunnen worden en geen nodeloze verplaatsingen door mogelijk stormweer moeten maken", zegt Frank Smeets.

In overleg met de Gezellen van Taxandria werd reeds een nieuwe datum voor de lichtstoet vastgelegd. Deze zal plaatsvinden op zaterdagavond 29 februari om 19.33 uur. Ook de festiviteiten in de tent op het Kerkplein worden eveneens uitgesteld naar zaterdag 29 februari.


Bekijk alle artikels uit Pelt