info@limburgnieuws.be

vrijdag 3 april 2020

Pelt: Aanleg fiets- en voetpaden (6 februari 2020)

In de loop van vrijdag 7 februari gaat de Sellekaertsstraat weer open. De werken van fluvius in opdracht van Infrabel voor de aanleg van de voedingskabels voor de elektrificatie van de spoorlijn Mol-Hamont zijn er afgerond. De werken zullen zich naar de zone Heggestraat verplaatsen. Een planning hiervoor wordt momenteel opgemaakt. Bewoners worden door de aannemer op de hoogte gebracht wanneer de werken beginnen. Intussen naderen de andere wegenwerken in Pelt hun voltooiing.

In de Leopoldlaan worden de fiets- en voetpaden en plantvakken aangelegd. De afwerking van het wegdek met de toplaag asfalt is voor half maart. In de loop van de tweede helft van maart zal de weg dan helemaal klaar zijn. En dat is dan volledig volgens de voorziene planning, namelijk het voorjaar van 2020.

Aan de Lindelsebaan legt de aannemer de laatste stukken voetpad. Dat is tussen de Swillenstraat en Voorhasselt. De Watergroep werkt nog aan de waterleiding tussen Voorhasselt en de Ringlaan. Het terugleggen van de stoepen op dat gedeelte is voor de Watergroep. Ook dit werk zal half maart klaar zijn. Later, zodra het weer het toelaat (april-mei) krijgen de fietspaden een rode slemlaag en de rijweg een bestrijking.

Deze bestrijkingen moeten ook nog gebeuren op de buitenzijde van de Ringlaan. Ook daar is het enkel nog wachten op de juiste weersomstandigheden.

In de Hofweg werden pas de kantstroken in beton getrokken en wordt de wegfundering aangelegd. Er kan afgewerkt worden zodra de asfaltcentrales terug asfalt leveren.

Samengevat zullen met de komst van de lente veel van de huidige wegenwerken in Pelt afgerond zijn.Foto: In de Leopoldlaan worden momenteel de fiets- en voetpaden en plantvakken aangelegd.

Bekijk alle artikels uit Pelt