info@limburgnieuws.be

woensdag 19 februari 2020

Pelt: Dag van de Landbouw op 15 september (10 september 2019)

Boerenbond en Landelijke Gilden vieren op zondag 15 september de 37ste editie van de Dag van de Landbouw. 42 land- en tuinbouwbedrijven in Vlaanderen zetten hun bedrijf open voor het publiek. In een aantal provincies liggen de deelnemende bedrijven bovendien dicht bij elkaar en zijn ze verbonden door een fiets- of wandellus. Op die manier kan je meerdere bedrijven bezoeken op een sportieve, ontspannende manier met het hele gezin.

De Vlaamse land- en tuinbouwsector, dat zijn 24.000 familiale ondernemingen (goed voor zo'n 48.500 personen) die gepassioneerd met hun vak bezig zijn en topproducten produceren. Landbouw is en blijft een belangrijke basis en hefboom van en voor de Vlaamse agrovoedingsketen. De agro-gerelateerde voedingsindustrie stelt 64.300 personen te werk en behoren hiermee tot de grootste werkgevers in ons land. Rekening houdend met de onrechtstreekse jobs aan land- en tuinbouwgerelateerde jobs, zoals bijvoorbeeld in handel en diensten, zijn er in totaal meer dan 150.000 jobs aan het Vlaamse agrobusinesscomplex gelinkt.

INFO

Op zondag 15 september kan je in heel Vlaanderen een bezoekje brengen aan tientallen land- en tuinbouwbedrijven. Een uitgebreid overzicht van alle deelnemende bedrijven vind je op http://www.dagvandelandbouw.be/ Op deze website kan je de bedrijven zoeken per gemeente, provincie of sector.Bekijk alle artikels uit Pelt