info@limburgnieuws.be

dinsdag 14 juli 2020

Pelt: Fotofestival Pelt: Meer dan 600 foto's uit de hele wereld (28 mei 2019)

Van 2 juni tot 30 september kan je in Overpelt-Centrum het Internationaal Fotofestival Lens op de Mens bezoeken. In een buitententoonstelling - een wandeling van ongeveer 2 kilometer - maak je kennis met meer dan 600 foto’s van fotografen uit de hele wereld die hun kijk op de mens geven. Ook diverse binnenlocaties brengen het werk van gastfotografen. De hele zomer zijn er verschillende activiteiten rond fotografie gepland in Pelt.

Op zondag 2 juni gaat het festival officieel van start voor de deelnemers en genodigden met om 10.30 uur de prijsuitreiking in aanwezigheid van Vlaams minister voor cultuur Sven Gatz. Vanaf 13 uur start Pelt Kiekt en kan je op het parcours van de openluchttentoonstelling genieten van de acts van Cie de Vleesklak met Camera op Scène, Cirkus in Beweging met Circus à la Carte en steltlopers. Kijk ook uit naar de fotobus van Lea Groeliker, een vintage fotobooth op wielen. De toegang is gratis.

Doorheen het fotofestival zijn er tal van leuke activiteiten rond fotografie gepland.

Ook op diverse binnenlocaties zijn er exclusieve fototentoonstellingen te bekijken. Bijzonder is de samenwerking met het Saffron fotofestival in Iran. De contacten met Iran kwamen er nadat in 2017 de Iraanse fotograaf Sadegh Souri goud behaalde met zijn aangrijpende foto van een minderjarig ter dood veroordeeld meisje. In Pelle Melle wordt er een selectie van een twintigtal foto's van dit festival getoond. Maar ook CC Palethe, het Mariaziekenhuis Noord-Limburg, de BIB in Neerpelt, WZC Sint-Jozef en Dommelhof (van 6 juli tot eind augustus) verwelkomen prachtige fotoreportages van gastfotografen.

In CC Palethe, Pelle Melle en diverse horecazaken kan je de hele zomer een overzichtsfolder afhalen met alle nuttige info over het fotofestival. Het internationale fotofestival kwam tot stand in een samenwerking van CC Palethe met de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen, BREEDBEELD, vzw Studio en Lensculture en krijgt financiële steun van de Vlaamse Gemeenschap.

INFO
https://fotofestivalpelt.be/nl/

De toegang tot de verschillende tentoonstellingen - zowel binnen als buiten - is volledig gratis.
Het thema van het festival Lens op de Mens toont het menselijk portret in al zijn facetten.CC Palethe
Jeugdlaan
3900 Pelt

https://www.palethe.be/fotofestival-lens-op-de-mens?content=1

Bekijk alle artikels uit Pelt