Mail je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

dinsdag 20 augustus 2019

Peer: Zinkassen gevonden (24 september 2018)

Tijdens werken aan het plein voor ontmoetingscentrum De Wirix in Kleine-Brogel werden zinkassen gevonden. De werken aan de heraanleg van het plein werden onmiddellijk stilgelegd.

Een bodemdeskundige voerde een staalname uit en intussen zijn de resultaten van het onderzoek bekend.

"Zoals verwacht gaat het hier over zinkassen", zegt Jeroen Vervoort, bodemdeskundige van de Antea Group. "Uit de staalname blijkt eveneens dat een aantal metalen intussen ook in de ondergrond aanwezig zijn. Wij hebben de Stad Peer dan ook geadviseerd om de volledige zone af te graven om zo alle verdere risico’s te vermijden. Ik wil nog even aangeven dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid op voorwaarde dat de gronden correct afgevoerd worden."

De Stad Peer heeft intussen de nodige stappen gezet om de grondafvoer correct te laten verlopen. "Voorlopig worden er op het plein geen werken uitgevoerd. Wij zorgen er nu voor dat de aanwezige gronden volgens de regels afgevoerd worden en vervangen worden door andere gronden", zegt burgemeester Steven Matheï die nog benadrukt dat alle procedures correct gevolgd worden.

Bekijk alle artikels uit Peer