Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

dinsdag 18 december 2018

Peer: Asbest op werfzone Snow Valley: Stad legt maatregelen op (28 mei 2017)

De stad Peer ontving van de milieu-inspectie de resultaten van de analyse van de staalname van de werfweg en de werfzone aan Snow Valley. Op basis hiervan legt het stadsbestuur preventieve maatregelen op. Op een gedeelte van het terrein, dat gebruikt wordt als tijdelijke werf, is een punctuele overschrijding van de asbestnorm aangetroffen.

Op de tijdelijke toegangsweg en het terrein in verlengde van de skipiste is geen overschrijding van waarden vastgesteld.

De milieu-inspectie dringt aan op verder onderzoek om zo een beter beeld van de verdeling van de verontreiniging te krijgen. Pas na extra onderzoek kunnen er eventueel maatregelen zoals afgraven of saneren genomen worden.

"De stad neemt akte van dit bijkomend onderzoek van de milieu-inspectie, maar heeft de betrokken aannemer en de eigenaar van Snow Valley verzocht om de tijdelijke werfzone af te sluiten én te vermijden dat er stof opwaait door het terrein regelmatig te besproeien tijdens werkzaamheden of activiteit op dat deel van het terrein."

Bekijk alle artikels uit Peer