Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

zondag 16 december 2018

Peer: Een jaar lang feest #Peer650 (7 maart 2017)

De stad Peer viert feest in 2017. Het is precies 650 jaar geleden dat Peer stadsrechten kreeg. Op 9 februari 1367 zette de toenmalige leenheer Everaert van der Marck zijn handtekening onder het document dat 650 jaar later basis is voor een feestjaar. Onder de noemer ‘Onze stad, mijn stad, ieders stad’ maken het stadsbestuur en de Perenaars er een eerbetoon van aan iedereen die meegewerkt heeft en nog meewerkt aan de uitbouw van Peer. Verbondenheid, trots en uitstraling waren de drie kernwoorden waarrond in 2015 al de visietekst over Peer650 werd geschreven.

Tijdens het feestjaar 2017 bouwt de Stad Peer aan een duurzame beleving voor de Perenaars en de bezoekers en dat via feestelijke ervaringen die nog lang blijven nazinderen. Duidelijke ambities, maar eigenlijk niet meer dan datgene waar Peer elke dag voor staat. Of met andere woorden: het DNA van de stad en haar inwoners in de kijker zetten, maar dan wel met een feestelijk strikje, getekend Peer650.

Het feestjaar is een mix van culturele hoogtepunten, creatieve ontmoetingen, sportieve uitdagingen en volksfeesten. Het programma is eveneens een kruispunt tussen verleden, heden en toekomst. Verschillende activiteiten en projecten grijpen terug naar het verleden.

INFO
https://www.peer.be/peer650

Bekijk alle artikels uit Peer