info@limburgnieuws.be -

vrijdag 14 augustus 2020

Overpelt: Zorgkamer in gemeentehuis (10 oktober 2018)

Sinds kort heeft Overpelt een zorgkamer in het gemeentehuis. Toiletten, een open doucheruimte, een tafel voor babyverzorging en een bed staan daarbij ter beschikking voor gevallen van nood. Aan de buitenmuur naast de hoofdingang hangt bijkomend een AED-toestel. Dat werd geschonken door de aannemers ter gelegenheid van de verbouwing van het gemeentehuis afgelopen jaar.

"Overpelt staat met al zijn verzorgingsinstellingen bekend als een echte zorggemeente en dat willen we met de inrichting van de zorgkamer nu ook tot uitdrukking brengen in het gemeentehuis", zegt schepen van welzijn Ann Van Dorpe.

De zorgkamer is toegankelijk via de hoofdingang van het gemeentehuis in de Dorpsstraat en dit op weekdagen tussen 8 uur en 17 uur. Tijdens evenementen kan de zorgkamer als EHBO-ruimte gebruikt worden door de hulpdiensten zoals het Rode Kruis.

Het AED-toetsel aan de ingang van het gemeentehuis tot slot versterkt de titel van Overpelt als hartveilige gemeente. Volgens de brandweer zijn er nergens zoveel publiek toegankelijke AED-toestellen.


Bekijk alle artikels uit Overpelt