Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

woensdag 19 december 2018

Overpelt: Complexe werken Breugelweg (23 februari 2018)

Binnenkort beginnen op de Breugelweg de rioleringswerken vanaf de Sint-Annastraat tot op de rotonde aan de Ringlaan. Het gedeelte vanaf de Dommel tot aan het toeristisch fietspad is dan klaar. De aanvang was voorzien op 5 maart. Maar de winterprik zorgt voor een uitstel van minstens een week. Bewoners en handelaars die in de nieuwe werkfase gehuisvest zijn, werden afgelopen week al uitgenodigd op een infovergadering en krijgen in de loop van de komende week uitgebreide info.

De werken zijn zeer ingrijpend op dit gedeelte van de Breugelweg. Niet alleen de Breugelweg zal opgebroken worden, maar ook de rotonde Breugelweg-Ringlaan-Kloosterstraat moet eruit. De aansluiting van de nieuwe riolering van de Breugelweg op de bestaande riolering moet gebeuren op de plaats van de rotonde. Plaatselijk moet er bovendien tot meer dan 4 meter diep gegraven worden voor de aanleg van de riolering. Het zijn complexe werken dus.

De rotonde Breugelweg-Ringlaan-Kloosterstraat zal naar schatting een tweetal maanden volledig afgesloten zijn. Vanaf dan is er waarschijnlijk terug verkeer mogelijk in één richting. Voor de Breugelweg zelf rekent de aannemer ook op een tweetal maanden. Daarna kunnen auto's in ieder geval 's avonds en in het weekend op de wegbedding aan huis staan.

Aan doorgaand verkeer -en dat is in principe iedereen die niet in de Breugelweg of een zijstraat ervan moet zijn - wordt met aandrang gevraagd om de grote omleiding via de Noord-Zuidverbinding (N74) te volgen. Dat gaat in ieder geval sneller dan een sluiproute nemen via de kleine wegen. Die zijn daar niet op voorzien en het overbodige verkeer veroorzaakt er gevaar. Omdat ook de rotonde op de Ringlaan afgesloten zal zijn, zal in ieder geval een gedeelte van de momenteel gebruikte sluiproutes zinloos worden.

Tegen het bouwverlof zou dit gedeelte van de Breugelweg volledig klaar moeten zijn.


Bekijk alle artikels uit Overpelt