www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

maandag 25 maart 2019

Overpelt: Profel zoekt dringend 30-tal nieuwe medewerkers (15 februari 2018)

In totaal moeten dit jaar 60 nieuwe personeelsleden het marktleiderschap van Profel verstevigen. Specifiek is het Noord-Limburgse bedrijf op zoek naar arbeiders met een technische achtergrond voor de extrusie en veredeling van profielen en de assemblage van ramen en deuren in aluminium. Beide business units groeien omwille van het stijgende belang van die aluminiumtak, maar ook het houtsegment trekt aan.

Om de uitbreiding bij te kunnen houden werft Profel ook nieuwe bediendes aan, waaronder ingenieurs met een interesse voor projectmanagement in productie en IT. Ook de marketingafdeling en onderzoeks- en ontwikkelingsunit krijgen versterking.

"Als producent van meer dan 800 ramen en deuren per dag stelt Profel al meer dan 1.000 professionals tewerk. Momenteel staan er een 30-tal dringende vacatures open, een capaciteitsuitbreiding die zich opdringt door de continue, algemene groei. Met ons steeds groter wordende dealernetwerk en de gunstige economische omstandigheden van de bouwsector zit de wind in onze rug", zegt CEO Wim Van Den Bossche.

Van Den Bossche: "Innoveren en investeren in mensen en middelen dragen we al jarenlang hoog in het vaandel. Bijzonder fijn is dat onze eigen medewerkers nu mee aan de kar trekken. Onder het motto ‘Solliciteer & Profeleer’ zetten zij zelf deze campagne extra kracht bij."


INFO
Profel is vandaag uitgegroeid tot marktleider in België. Minstens één op de tien ramen en deuren in de residentiële markt in ons land wordt door Profel gemaakt. Profel is de merknaam van de Profel-holding, die ontstond uit de in 1948 opgerichte firma FAL van de twee broers François en Albert Lauwers. In 1980 kwam het bedrijf onder leiding van de tweede generatie, Willy, Myriam, Johan en Paul Lauwers. Vandaag produceert het autonoom bedrijf onder de naam Profel Ramen & Deuren.

De Profel Groep overkoepelt een waaier van productie-eenheden. De businessunit Profel Extrusion & Finishing extrudeert, anodiseert en moffelt aluminium profielen. Profel Ramen & Deuren is gespecialiseerd in op maat gemaakt buitenschrijnwerk in pvc, aluminium en hout. Naast de ramen en deuren worden er ook tal van aanvullende producten gemaakt, zoals garagepoorten, rolluiken en verluchtingssystemen. Profel stelt vandaag meer dan 1.000 mensen te werk in Overpelt, Achel, Nederland (Eersel) en Frankrijk (Ercuis). Sinds 2014 staat het bedrijf onder leiding van CEO Wim Van Den Bossche.


https://www.profel.be/nl/vacature/vacatures/Bekijk alle artikels uit Overpelt