Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

zaterdag 15 december 2018

Overpelt: Banenverlies Nyrstar Overpelt (16 januari 2018)

Het gemeentebestuur van Overpelt betreurt het nakende banenverlies bij zinksmelter Nyrstar in Overpelt-Fabriek. De directie van het bedrijf kondigde vandaag aan dat binnen het bedrijf 121 banen op de tocht staan. Voor de vestiging in Overpelt, waar 144 mensen actief zijn, worden maximaal 26 jobs bedreigd.

De reorganisatie werd aangekondigd met de bedoeling alle smelterijen van de groep in Belgiƫ, Nederland en Frankrijk zo competitief mogelijk te houden zodat de smelterijen van Nyrstar niet onder druk komen te staan bij een toekomstige slechtere marktsituatie. Het zou dus zeker niet om een sluitingsscenario gaan maar om een toekomstgerichte operatie.

Burgemeester Jaak Fransen: "Uiteraard betreuren wij als gemeente de aankondiging van het banenverlies. Zowel historisch als qua aantal jobs heeft Nyrstar een bijzondere band met onze gemeente. We dringen dan ook aan op een aanvaardbaar sociaal plan waarbij het aantal jobs dat moet sneuvelen zoveel mogelijk beperkt wordt en dat voor wie dan toch zijn of haar job zal verliezen goede voorwaarden kunnen afgesproken worden."

Bekijk alle artikels uit Overpelt