Nieuws uit Limburg

dinsdag 13 november 2018

Overpelt: Pleintje Olmenstraat wordt heraangelegd (25 oktober 2017)

Momenteel wordt het pleintje in de Olmenstraat, in navolging van het speelplein in Overpelt-Fabriek, helemaal heraangelegd. In het najaar van 2016 werd er samen met Kind & Samenleving een traject gelopen waarbij kinderen uit de beide buurten de bestaande terreinen en speelgelegenheden in hun woonomgeving konden evalueren. Meteen mochten ze ook potentiƫle nieuwe terreinen detecteren en meedenken over de (her)inrichting.

De werken aan het pleintje in de Olmenstraat zijn gestart en nemen enkele weken in beslag. De stoepen en het verharde gedeelte van het pleintje in betontegels worden verwijderd. Ze worden vervangen door gras dat deels intensief en deels extensief wordt onderhouden. Doorheen het gras komt een pad in dolomiet. Dat kan dienen als fietsparcours voor de kinderen. Het pad krijgt geen kantstroken. Het is de bedoeling dat het pad kan uitdeinen in het gras. Na een tijdje zal er dan geen duidelijke scheiding zijn tussen gras en pad en dat geeft het geheel een meer natuurlijke look. De bestaande kastanjebomen worden vervangen door verschillende formaten lindebomen.

Er worden een aantal speelelementen voorzien. Eerst en vooral komen er stapstenen, houten palen die op verschillende hoogten in de grond zitten. Op twee aangelegde heuveltjes van een halve tot een meter hoogte worden boomstammen gelegd die dienen als klauterbomen voor de kinderen. De bestaande petanquebaan blijft behouden, maar wordt opgewaardeerd. Bij de petanquebaan komt een zitbank.

Het rechter straatgedeelte (voor wie van de Lindelsebaan komt) wordt tenslotte afgesloten. Het wordt een verharde fiets- en speelzone.

Bekijk alle artikels uit Overpelt